zondag 31 oktober 2010

weer thuis

ja het is al weer achter de rug ons weekje noorwegen. maar dat we terug gaan op korte termijn om daar te blijven is nu wel echt helemaal definitief geworden, het is natuurlijk heel anders als je een weekje daar bent en als je er straks echt helemaal definitief woont. We hadden natuurlijk ook echt wel een vakantie gevoel omdat we ook zonder de kids waren maar we hebben erg genoten.

Afgelopen donderdag om 5 uur ging de wekker dus snel even onder de douche geweest dat vonden wij echt neit erg want de waterdruk dat is echt zo lekker (We weten dus al wel welke douche kop we straks in onze douche wil hebben) snel onze spullen weer ingepakt en toen naar beneden daar de laatste spullen gepakt en toen stonden cor en patries ook al voor om de veerboot te gaan nemen deze gaat tussen 6.15 en 6.30 en als je deze mist heb je een nieuwe kans de volgende dag en dat was voor ons geen optie. Op de veerboot lekker op een bankje liggen dommelen cor had zich lekker op de achterbank van de auto gelegd om even te slapen, Gerwin had zich op 4 klap stoeltjes neergelegd om ook even te tukken en dat lukt goed want snurken dat die kan hahaha. Het is wel erg vroeg maar goed het is niet anders later nog even lekker op het dek gestaan maar dat was erg koud het was juist wel erg leuk omdat we de heenweg in het donker gemaakt hadden is dit weer een heel ander uitzicht waar we echt wel aan kunnen wennen.

Toen we aan kwamen in oksfjord moest cor even een wapenkast afleveren en wij kregen gelijk even een rondje door dit dorp was een leuk plekje wel dit dorp is groter dan bergsfjord. Toen door rijden richtig alta dat is een ritje van ongeveer 2 uurtjes dus lekker de tijd voor koffie en broodjes tijdens het rijden patries had overal aan gedacht, onder weg nog even gestopt omdat er twee mensen tegen elkaar aanzaten en kijken of we konden helpen maar helaas ze hadden geen geluk bij ons en er was al hulp onderweg, in alta aangekomen hebben we winkels bekeken dus even snuffelen wat er allemaal te koop is nou alles wat je nodig hebt hebben ze hier ook. Cor moest om half 3 bij de tandarts zijn en wij om 3 uur bij de bank dus daar zaten we dan, alles is geregeld en de volgende dag mochten we terug komen, Dus we hebben een noorse bankrekening met niks erop hahahaha maar hopelijk gaat daar straks het loon van gerwin op binnen komen wel spannend allemaal hoor.
om 18 uur naar het vliegveld wat michel zou rond die tijd landen en ja daar kwam hij ook aan dus erg gezellig we kunnen nog meer nederlands praten. Hij had een goede vlucht gehad dus wat wil je nog meer toch. Gelijk even naar de hengels gevraagt lagen ze daar al vanaf maandag op ons te wachten grrrrr.. we zijn toen even naar de camping gereden waar we een nachtje zouden slapen, in een erg mooi huisje met alles er op en aan de sauna stond al aan dus lekker warm toen we binnen kwamen. Even wat drinken en veeeel chocolade genomen toen de lokale pizzahut bezocht en daar lekker 3 pizza's meegenomen, nou die waren veel beter dan we ze tot nu toe in nederland hebben gezien waren erg goed belegd en waren echt heeeeel erg lekker. Snel naar het huisje toen en daar lekker gegeten met ons allen nou achteraf hadden we aan 2 pizza's ook wel genoeg gehad zo goed waren ze. Echt toppie.

Nog lang zitten praten en dromen over de toekomst, Tot het echt tijd was om naar bedje te gaan, S'morgens lekker ontbeten en toen weer naar de bank de laatste papieren tekenen en dan door naar het vliegveld daar hebben we afscheid genomen van cor, patricia en michel voor hem begint het pas terwijl wij het achter de rug hebben. Konden ze ook op tijd terug naar de veerboot want die ging weer om half 3. Wij nog even wat te drinken gehaald en even lekker zitten te kletsen over wat we allemaal gezien hebben en wat ons gevoel er bij was. We hebben allebij wel het idee dat het een mooie toekomst daar kunnen opbouwen dat we flink aan het klussen moeten maar dat we er eerst goed kunnen zitten en langzaam echt ons huisje van kunnen maken.

We zijn met een goed gevoel in het vliegtuig gestapt voor de reis naar huis toe voor al de reis terug naar de kiddo's want wat hebben we ze gemist.
Het vliegen ging goed wat kleine turbulentie maar dat is niet om over te schrijven.
Aankomst in amsterdam was super ons meisje stond er samen met oma molen om ons op te halen, ze vloog me om de nek heen en kleefde daar toch wel lekker even tegen aan, met traantjes in haar ogen mama is heb je gemist nou ik jou ook schatje, met de belofte dat we niet meer naar noorwegen gaan ging ze snel naar papa toe die kreeg ook een lekkere knuffel.

Toen snel de auto op zoeken en op zoek naar een mac want we hadden wel honger dus in amersfoort even aangeweest en snel weer door. We zijn op tijd naar bed gegaan ik had de jongens belooft om op tijd daar te zijn dus we waren er kwart voor 8 en alles was nog donker dus wij lekker even onderuit in de auto tot ze wakker waren. Dit weerzien was ook weer super als je ze dan weer ziet merk je pas echt hoeveel je ze mist als je niet je kinderen om je heen hebt.

Wij zijn weer kompleet bij elkaar en nu alle voorbereidingen maken om met ons gezin inclusief onze dieren de reis richting het noorden te maken

hopelijk gaan we het redden dinsdag 29 maart 2011 te vertrekken richting het noorden van noorwegen

woensdag 27 oktober 2010

ja daar zijn we weer

het is vandaag woensdag heb al 3 dagen niks van ons laten horen waren druk met allerlei dingen,

ik zal maar bij maandag beginnen cor had een aantal klussen dus gerwin is gelijk gaan helpen zodat hij meer ervaring krijgt wat er allemaal de bedoeling is als het straks april allemaal voor het echie is,
verder hebben we niet echt veel uitgevreten ja de klussen die er waren zijn netjes afgewerkt ik ben met patries nog naar de winkel geweest maar verder was het heel erg rustig dagje

ik zou nog terug komen om de rendier schotel van patries nou die was super smaakte erg lekker zeker iets om te leren klaar maken als we straks hier komen wonen
het leek een beedje op hache maar smaakte echt anders een toppertje

maandag had ze heilbot schotel gemaakt nou dat was echt zo lekker dat ik dat elke dag wel lust we krijgen lekker heilbot mee naar huis (deze hebben we gekregen van een klant van cor en patries lief he) en het recept hoe we het klaar moeten maken zodat we het snel kunnen gaan maken voor de mensen die we thuis hebben achter gelaten en ook erg gek zijn op vis.

maandag lekker op tijd gaan slapen dus dat was wel lekker.

dinsdag lekker uit geslapen en toen we wakker werden doken we nog maar een keer snel onder de dekens want het vriesde hier lekker en kwam rommel (sneeuw) uit de lucht dus dat is gelijk in het noorse weer terecht gekomen, en wat had ik het koud had wel warme kleren bij me maar nog koud koud koud en nog een koud maar goed als we deze kant op gaan kopen we wel echte thermo onder goed en sokken mee want zonder kan je hier toch niet, en dat mensen zeggen is andere kou nou echt niet ik vondt het hier ook koud net zoals ik in  nederland. maar na uit leg kwam dat door we in de overgangs periode zitten jajaja en ik moet dat geloven. maar goed als je veel laagjes aan doet zullen we er later vast wel aan wennen hoop ik.

tegen een uurtje of half 11 richting de slipp gelopen en daar koffie en thee gedronken weer de lokale winkel bekeken en dat is toch echt wel een uitje hoor, iedereen vraagt wie je bent en wat je komt doen, en de vraag komt er dan gelijk bij of je de winkel niet wil beheren of kopen, want de gene die er nu op zit is te oud aan het worden en zijn gezondheid laat het afweten en dat is echt sneu want die man houdt echt van zijn zaak.
en wat als ze er mee stoppen dan kan je niet meer je dagelijkse boodschapen doen, zoals je brood en melk
en groente maar zoals ik begreep zijn ze nog op zoek naar iemand, dus als je je leven tot rust wilt komen brengen en iets voor je zelf wilt beginnen je bent welkom hoor.

verder de lokale kroeg bekeken wat een erg leuk plekje is

savonds zijn we naar een gemeenschappelijk grillhutje geweest dat is een heeeeel klein huisje waar een grill in het midden zit en allemaal banken erom heen waar je dan lekker met elkaar kunt eten, dit was echt helemaal geweldig, iets wat je gewoon in de tuin moet hebben staan alleen al om fikkie te stoken echt super lekker gegeten als we weer in nederland komen en ik weer op mijn maandagse weegmoment sta dan schrik ik me waarschijnlijk door van de kilo's die ik ben aangekomen hahaha en daar een maagverkleining voor ondergaan maar goed als je hier woont is het gewone leven weer wat je opppakt.

en ja we hebben het gezien het noorderlicht de rasende reporter heeft er super mooie foto's van gemaakt en die krijgen we nog dat zal ik ze plaatsen want dat is echt iets supers moois wat we hebben mogen zien. michel misschien heb jij ook het geluk

vandaag bij de school van de kinderen wezen kijken dat was erg leuk om te zien,
je komt niet binnen met schoenen aan je mag ze bij de voordeur uitdoen en dan mag je sloffen aan doen die de kinderen in de gang hebben staan aan doen, erg lief is dat dan lopen de kids naar hun klas, we hebben de klas bekeken waar ian en siri in komen, ze krijgen 2 juffen en zitten nu met 7 kinderen in deze klas als ze er straks bij komen is het al 9 en er komt nog een kindje bij dat is het zoontje van de hoofd van de school erg aardige man, maar erg rustig en komt onzeker over. hij ons ook gelijk het zwembad laten zien die ze zelf op school hebben niet te groot maar voor het aantal kinderen die er gebruik van maken is het groot genoeg en de kinderen zwemmen elke week op school en daarnaast hebben ze ook nog gym, we zijn helemaal verlieft op de school de rust die het uitstraalt en in de de klassen zijn, de kinderen waren erg aan het griebelen dat we in de klas stonden en wat vooral erg leuk was er vroeg een jongetje die ook 8 is wanneer we kwamen en dat het gelukkig niet meer zo lang duurt. dus dat was erg lief.
daarna zijn we nog even naar de barnehagen geweest dat is de school waar odin op komt, maar daar waren de kindertjes naar de grillhut heen dus we hebben rustig rondt kunnen snuffelen en kijken wat er allemaal te doen was, hier hebben gerwin en ik toch nog wel onze twijvels of odin daar wel naar zijn zin krijg maar je weet maar nooit met ons mannetje. ik vindt het wel erg fijn dat ian en siri nog bij elkaar in de klas komen dan hebben ze elkaar nog maar odin moet het alleen op lossen en dan in een groep waar alle kindertjes een andere taal spreken en hij daar niks van verstaat heb het idee opgepakt om eens te kijken of ik dvd's kan vinden die voor kinderen bestemdt zijn. Misschien dat ze daar al wat van kunnen leren. dan klinkt het niet helemaal raar meer in hun oortjes.

vanmiddag even naar de overkant geweest naar sør- tverrfjord  om eens te kijken wat daar allemaal te doen was, nou na 5 minuten zaten we gezellig bij tor en britt op de koffie, en ja ik kreeg ook koffie de mooiste kopjes werden uit de kast gehaalt en zelf uit hun vertrouwde kopje,  zo braaf als ik dan kan zijn heb ik mijn kopje leeg gedronken jakkes. maar het is een erg leuk plekje maar nog rustiger als bergsfjord niet iets waar ik zelf zou willen wonen te weinig aanspraak van andere mensen terwijl ik graag mensen om mij heen heb.

vandaag ook nog mee geweest een vislijn weer binnen te halen die gerwin cor nicky en jay hadden uit gezet, helaas niks gevangen de mannen zijn het er nog niet over eens wat er nu fout is gegaan maar volgens de gebruiken hadden ze eerst een wip moeten maken en ja dat hebben ze vergeten dus helaas, maar goed er zullen nog vaak genoeg keren komen dat ze het nog een keer gaan proberen we zullen het zien.

morgenvroeg gaan we de veerboot weer op en gaan we richting alta we hebben een afspraak bij de bank om alles te regelen dan halen we michel rond 18 uur van het vliegveld af en blijven we gezellig op een strandcamping in een hutje slapen dus dat zal we een gezellige uitgerookte boel worden hahahaha

ik ben de laatste dagen volledig uitgerookt dus michel ga er maar vanuit dat het jou ook overkomt

ik zal vrijdag weer berichten over de aankomende dagen en over onze terug reis want hopelijk zal die rustiger gaan als onze heen reis

hilsen gerwin en judith

zondag 24 oktober 2010

dag 2 in bergsfjord

heeeeeeeeerlijk het is zondag dus wij hebben riant uitgeslapen en waren dus om 8 uur wakker super hahahaha wat wil je nog meer he!!!!

Even plassen en dan onder de douche geweest wat een lekker douche zeg een straal nou daar hebben wij nog niet de helft van in ons zwolle echt super gewoon je spoeld er bijna onder weg zo harde druk echt super lekker hoor.

ik verveelde me toch nog dus lekker weer in bed gedoken en toch nog weer in slaap gevallen tot half 11 dus dat was wel lekker. Ons aangekleed en toen was het kwart over 12 richting cor en patricia daar weer koffie en thee gemaakt en samen ons ontbijtje genomen kwam er gezellig een leraar van de lokale school en tevens razende reporter van de lokale krant. Die is gezellig aangeschoven en heeft een broodje meegegeten.
Na die tijd nog een bakkie koffie en thee gedaan en zijn we even wezen vissen op aarsvisjes want morgen gaan we het grote werk doen. Gerwin moest even twee koffertjes uit een bootje halen dus met een roeibootje naar de andere boot om de spullen op te halen en ja de heen weg ging goed maar we zagen hem terug gaan en het duurde toch wel erg lang tot wij hem op een gegeven moment zagen helemaal nat was hij toch even wezen zwemmen in de zee had hij toch wel even zin in, Ja met een nat pak gaan vissen is niet verstandig dus snel onder de douche gezet drooge kleren gepakt en de andere in de wasmachine gedaan zodat het kan drogen. En wij hadden dus niks in de gaten dat hij is het water gevallen was sneu he!!

Ja ik had nog wel een leuke kabaljou gevangen foto's volgens nog hiervan maar zoals ik altijd bij rex hund gezien heb kusje gegeven en weer los gelaten, en dat op de manier zoals ik ben heeeeeel suptiel hahahaha. Plons.


omdat ik het altijd koud heb kreeg ik toch een hele mooi warme jas van cor en paties het is een echt veren jas die ze ook op de noorpool gebruiken ze vonden hem zelfs te warm nou ik passen en kijken of er in kwam en ja dus daar waren ze af. Ik heb straks een lekkere jas voor thuis ik heb het niet meer koud hahaha
We zitten nu weer in het huisje van cor en patries en patries gaan een lekkere schotel maken met rendiervlees dus we zijn erg benieuwd. zal morgen zeggen of het lekker was.  Oh ja er wordt weer een stukje in de krant geschreven hier dat wij hier wel willen komen wonen zodat de bevolking zich vast kan voorbereiden op onze komst hahahahahaha

hilsen gerwin en judith

zaterdag 23 oktober 2010

eerste dag bergsfjord

Jaaa mensen wij konden uitslapen geen kinderen geeen hond niks waar we voor hoeven te zorgen en wie zijn er wakker juist wij om 6,45 uur dat was minder leuk. Even uit het raam gekeken en naar de toilet geweest toch maar weer naar bed want ja het hele dorp is nog uitgestorven. En dan lig je te denken en te draaien terwijl gerwin lekker ligt te slapen er heel stil tussen uit geknepen en in de kamer gaan zitten. Rond halt 10 ben ik weer naar boven gegaan en heb ik mijn koude pootjes even tegen gerwin aan gehouden en die was toen ook wakker hahaha. Wij ons bed uit en kijken of er al meer leven is in de brouwerij.
Rond de klok van 10 richtig cor gelopen en die twee maar eens uit bed gehaalt die lagen nog lekke rop 1 oor te knorren wij koffie en thee gemaakt en ja daar kwamen ze ook aan nog helemaal slaperig, Vandaag hebben we niet veel gedaan gerwin en cor hebben een kastje in elkaar gezet, we zijn nog even in de lokale super markt geweest nou dat is echt een heeeeeeel lief klein winkeltje, postkantoortje en bakker in 1.
Het brood was op en op vraag van patries werden er nog even 3 broden afgebakken die we een 3 kwatier later konden ophalen in tussen tijd heeft patries mij de omgeving even laten zien en ja wel in stijl natuurlijk met de auto, Want ja het regende haha.
We zijn nog bij een mensen geweest die puppies hebben waar de dochter van paties op aan het passen was, altijd leuk om te zien die kleine bolletjes wol.
Ons brood opgehaalt en weer naar huis daar hebben we lekker geluncht en ja wat gebeurt er met vers brood je eet er te veel van en daar had ik ook goed even last van stom stom stom ik moet ook nadenken, Maar goed het gaat nu weer en we hebben het erg gezellig,

Cor heeft me nog laten zien waar gerwin zijn werkplek zou worden en dat hebben ze echt erg leuk opgebouwd in de bijna 2 jaar dat ze hier zitten (petje af) het ziet er erg mooi uit. Ik hoop dat het zo door blijft gaaan voor ze dan kunnen ze mooi verder groeien in de toekomst.

Nu zit ik lekker even achter de pc even ons blog bij te houden en dan dwalen je gedachten toch wel naar je kindertjes hoor hoe het met hun gaat want dan mis je ze toch best wel. Want je ziet hier toch ook steeds kinderen alle kanten op gaan en die spelen overal en of het nu regend of niet ze zijn buiten erg appart. En toen we gisteren aan kwamen liepen er ook nog veel kindertjes buiten iets wat je bij ons thuis gewoon niet kent. Die kids liggen dan op 1 oor. 

We weten dat onze kinderen zich prima vermaken bij opa en oma's en vandaag mag ian bij tante renate logeren en odin bij tante wendy iets wat ze ook al erg lang wilden dus super.

en Joy onze trouwe viervoeter heeft waarschijnlijk de tijd van zijn leven want daan zal haar reuze verwennen. Doe je het niet te veel hahahaha

groetjes ons vanuit bergsfjort in noorwegen

vrijdag 22 oktober 2010

we zijn in noorwegen maar dat was wat moeite hoor

Vanmorgen ging om kwart voor 6 de wekker, jippe ik houdt er van vroeg wakker te worden, niet dus Allebij even snel onder de douche geweest en nog de laatste dingen gedaan die we wilden doen voor we weg gingen. Gisteren zijn de kids en de hond al onder gebracht bij familie en vrienden.
Dus wij wilden de bus van 6.51uur pakken dus stonden wij lekker op tijd bij de bushalte zagen we om kwart voor 7 nog de bus langsrijden die we straks moet hebben wij tegen elkaar gezegt die gaat al te laat beginnen. Maar vol goede moet blijven we staan tot we een bus zagen om 7 uur 10 minuten te laat maar goed de bus is er dachten wij, de bus rijdt zo langs ons heen  wij van hee wat is dit nu weer. Zit dus niks anders op om verder te wachten op de volgende bus die kwam gelukkig al snel ik toch aangeven dat ik het belagelijk vindt dat die buschafeur zo langs reed en niet ons mee nam omdat hij te laat van huis is gegaan, deze chaufeur wilde geen discussie we mochten gaan zitten en hoefden niet te betalen. We wilden met de trein van 7.16 uur rechtstreeks richting schiphol maar dit gingen we dus niet meer redden balen.
Op ons gemak dus maar 2 trein kaartjes gekocht en gerwin een kop koffie om tot rust te komen en ik nog even snel een telefoonkaart. Wij dus in de trein van 7.46 richting amersfoort en dan overstapen op trein richting schiphol. Maar zoals het bij ons vandaag zo lekker gaat waren er hier ook weer problemen de trein kon niet de vaart maken ie hij normaal kon maken dus een kwartier vertraging.
Nou mensen die gerwin kenen weten dus al wat er dan gebeurt :-). Komt na 20 minuten wachten de trein naar schiphol dus wij met vele andere mensen de trein in jas uit en ja je weet het al ding dong treinomroep of we weer de trein uit wilden gaan want er was een lijk gevonden in de schipholtunnel en de trein ging niet rijden.
De G.V.D wordt dan letterlijk even gebruikt door ons en vele mede passasiers die allemaal naar schiphol moeten om een vliegtuig te halen. Wij weer naar buiten en moper de mopper staan we daar weer. intussen was het half 10 geworden en we moesten om 9 uur ons melden. Dat gingen we dus niet meer redden. Omdat we ons via internet ook al hadden aangemeld hadden wij geluk. Eindelijk een trein die ons naar Weesp gereden met een trein daar uitgestapt en toch maar een taxi genomen omdat er nog geen bussen klaar stonden  en wij de gok niet langer drufden te nemen. Dus uit de trein taximan besprongen en die man reed als een gek richting schiphol omdat we zeiden at we al laat waren, erg lief van die man en ja we waren wel 35 euro lichter dat is al een lekker begin van deze dag he.
Wij op schiphol blij dat we het gehaalt hebben ons gemeld en ingecheckt moesten we de hengels nog afgeven bij een speciale balie en mochten we even 60 euro afrekenen dus wij weer balen. Wat kan er nog fout gaan denk je dan. Nou de douane we hadden nog wat drinken mee endat mochten we afgeven dus braaf gedaan maar dat duurde ook weer twee kort twee lang eindelijk door en op zoek naar de wc. Zit ik net zo goed als lekker op de wc worden we omgeroepen dat we ons nu moeten melden bij de gate dus wij rennen die kant op en natuurlijk is die aan de andere kant van schiphol en niet waar wij stonden. Komen we bij de gate aan waren ze net de gate sluiten maar ze waren zo aardig dat we nog erin mochten en we zaten net en de vliegtuig ging de kant van noorwegen op. Dus net op tijd anders hadden het vliegtuig nog gemist ook met alle stress van de dag,
We zijn nu in oslo kijken wat ons nog meer brengt. Kan niet  veel slechter gaan als de reis erheen dat dachten wij, onze koffers hadden we nog wel een keer gevonden toen op zoek naar de hengels die gerwin had meegenomen want ja je wilt toch vissen als je in noorwegen bent. Maar na een uur gewacht te hebben toch maar eens vragen waar ze waren, bij zo'n aardige mevrouw achter de balie je verhaal doen krijg je als eerste te horen dat we bij bijzondere bagage moesten wezen ja daar waren we al een half uur geweest dus dat ging het ook niet worden.
Toen maar even in de computer kijken of ze wat kon vinden en ja hoor de hengels staan nog ja je raad het al in amsterdam daar hebben wij nu is oslo geen donder aan he, dus gerwin weer helemaal in de stress want dat wordt dus niet vissen. Formulieren ingevult en ja zonder hengels gaat onze reis verder richting Alta. Wij eerst weer langs de douane vragen of wij nog wat aan tegeven hebben nee we hebben niks meer om aan te geven wat we hadden is ons al afgenomen en bijna onze goede moet, wat kan er nu nog mis gaan wij zaten te denken aan dat het vliegtuig richting alta niet zou gaan of neerstorte  of zelfs dat de veerboot zal vergaan.


Snel even wat drinken en op zoek naar de SAS om ons weer in te checken voor onze volgende vlucht. Dit ging zonder kleerscheuren onze koffers weer afgegeven met angst in onze hart zo van komen deze wel op bestemming aan we gaan het afwachten. Tijdens het wachten hebben we dan toch maar even lekker een broodje gegeten want daar hadden we wel zin in het was intussen al 14 uur geworden. Toen even rond gekeken op het leuke maar kleine luchthaven van Oslo even achter het internet gezeten en toen op zoek naar de gate waar we heen moesten maar die hadden we snel gevonden.
Daar nog even wat lekkers gekocht en samen dit opgepeuzelt tijdens het wachten. Om 15.35 uur gingen ze al boarden dus wij hadden een leuk plekkie niet dus zaten met 3 op een rij dat zat niet lekker wij gevraagt als er ruimte over was of we dan ergens anders konden gaan zitten dit was geen probleem, toen iedereen in het vliegtuig zat mochten wij een ander plekkie uitzoeken dus dat snel gedaan die man die naast me zat was er ook erg blij mee die keek mij ook erg blij aan dat ik opstapte hahaha. gerwin en ikke hadden nu 3 plaatsen voor ons samen en dan zit je toch lekkerder. En precies op tijd ging het vliegtuig weer richtig Alta.
Deze vlucht ging erg snel en omdat je richting de noordkaap vliegt vlieg je het donker tegemoet toen we om 17.45 uur landen was het dus dan ook al echt erg donker. We vielen letterlijk uit de lucht de ankers werden flink gebruikt

Daar stonden Cor en Patricia ons al optewachten, Gerwin en Cor snel naar buiten en als eerste een sjaggie te doen want ja als je als roker toch 4 uur niet kan roken dan wordt je niet blij hhihihi. Samen met patries bij de bagage band blijven wachten om onze koffers en die waren er al snel, Hup de auto in want we moeten snel rijden omdat we de veerboot moeten halen om 20.00 uur. Cor reed netjes iets wat ik totaal anders van he m gewent was en patries had voor ons lekkere dingen gehaalt en drinken. iets wat erg lekker is op dat moment. Lekker in de auto gekletst over van wat er vandaag allemaal gebeurt is, en dat we bijna het niet gered hadden. Onder weg heeft patries nog even gebelt met de veerboot dat we er aan komen en of ze wilde wachten dat wij ook graag mee willen. Maar we waren 5 minuten voor die tijd aan wezig dus ruim optijd.
De veerboot op en varen met die handel. Auto gepakeert en wij lekker even een frisse neus halen want daar hadden wij nu toch ook wel zin in. Ik als niet roker werdt in de auto door 3 rokers totaal uitgerookt (ze hadden wel gevraagt of ik het erg vondt hoor) maar dan is het wel heeel erg lekker als je dan op de veerboot staat in het donker en het is dan wel koud(dat is dan weer minder) maar je kan dan even lekker rustig buiten staan lopen en ga zo maar door, Het was wel een super klein veerbootje dus ik maar hopen dat weer ons ook geod gezind is, en ja dat was ook zo het water is lekker rustig we waren ook zo over ja we hadden elkaar natuurlijk ook genoeg te vertellen voor we het wisten waren we aangekomen in bergsfjord. Erg jammer alles donker dus we zagen niet veel meer morgen weer een dag. Nog even een kop thee gedronken en toen naar ons huisje toe. Ja mensen het viel me mee hoe groot het was maar erg tegen de staat van onderhoudt, we gaan het niet redden met een likkie verf en een behangetje dat wordt wel een jaar flink klussen tot we het huisje ons eigen gemaakt hebben maar dat is geen probleem.

groetjes judith en gerwin

zaterdag 9 oktober 2010

eerste stappen gezet

vandaag de kinderen afgemeld bij hun sport vanaf 1 maart
zodat we de maand maart geheel kunnen werken aan het vertrek van ons

het is wel erg dubbel

siri gaat dan al bijna 3 jaar met erg veel plezier naar de acro toe en ja dat is straks nog maar afwachten of we daar wat mee kunnen doen in noorwegen, siri vindt het ook erg jammer maar goed we moeten wel verder kijken en misschien kunnen we er wel wat mee doen daar
we nemen haar paaltjes gewoon mee en dan komt dat geheel wel goed denken wij
de gymzaal is iets wat tot onze beschikking staat dus lekker gebruik van maken en dan maar en kijken of mama er nog wat van heeft opgestoken in de jaren, en straks is de omgeving ook anders en we hopen dat siri daar haar uitdaging ook ergens anders in kan vinden en dat moeten we dan ook samen ontdekken
want we zullen daar toch meer buiten leven, en buiten ontdekken wat er allemaal meer te beleven valt

we zullen ons moeten aan passen in het leven daar en kijken wat ze daar te bieden hebben en onze behoeften daar aan passen en misschien kijken of we daar iets kunnen opstarten

ian zijn honkbal is natuulijk ook stop gezet, voor hem is het dan per direct afgelopen omdat ze toch stil liggen tot ze binnen kunnen trainen en dat start pas weer in januari dus was voor ons het niet zo moeilijk dat we gelijk dit hebben stop gezet

ian gaat nog wel naar de muzikids heen en hij hoopt ook dat hij dat kan blijven doen tot 1 maart maar daar moeten we nog voor in overleg want hij wil wel blijven trompet spelen als zullen de buren daar in noorwegen daar geen last van hebben misschien wel een lawine als het niet helemaal helder gaat hahaha

dus de eerste echte stappen zijn nu gezet ook zijn de eerste offertes aangevraagd bij verhuis bedrijven die onze spullen naar het noorden kunnen brengen zodat die later als we daar zitten aankomen

het is voor ons nu echt begonnen

we hebben erg veel zin in 22 oktober om dan even echt te gaan kijken waar we terecht komen en misschien is er dan ook al sneeuw en zelfs het noorderlicht te bewonderen
dus nog even geduld

volgende week ga ik eerst nog met siri een paar dagen op kamp met de acro en dat is dan wel erg leuk en een leuke afleiding tot die dag

ian en odin gaan dan een weekje bij opa en oma logeren en siri gaat bij oma molen logeren we zullen de kinderen wel erg missen maar we kunnen ze er echt niet bij hebben als we belangrijke dingen moeten bespreken dan moeten we onze hoofd erbij kunnen houden en deze moet dan niet bij de kids zijn

ben ook wel begonnen met een cursus noors maar dat valt me nog wel tegen maar hopelijk over 5 maand kan ik dan toch wel een klein gesprekje voeren en vooral als de kinderen dan al een paar woorden kennen zoals hallo wie ben jij en ga zo maar door

tot die tijd met handen en voeten praten

spannend hoor geeft toch wel een heel eng en goed gevoel tegelijk

judith

dinsdag 5 oktober 2010

naar noorwegen

op vrijdag 22 oktober 2010 gaan gerwin en ik naar noorwegen eens kijken waar we terecht komen,
ons huisje gaan bekijken en kijken wat er allemaal gebeuren moet worden aan ons nieuwe huisje.
we gaan dan ook kennis maken op de school van de kinderen en veel foto's maken zodat de kids straks ook een idee hebben waar ze terecht komen. ze vinden het echt heel spannend maar of ze echt beseffen wat er gaat gebeuren weten we niet



eerste foto is ons huisje 
tweede foto is ons huisje hoe het in de omgeving staat
derde foto is het uitzicht vanuit ons huisje


de planning is nu dat gerwin 1 april 2011 aan zijn nieuwe baan gaat beginnen, en dat we 29 maart 2011 in het vliegtuig stappen met ons gezin en onze huisdieren. dit geeft een heel dubbel gevoel het zal wel erg moeilijk zijn om straks echt afscheid te nemen van iedereen die ons lief is

voor dinsdag 12 oktober hebben wij een afspraak gemaakt bij de dierenarts om de dieren te laten enten en chippen, de dieren moeten een rabiës enting hebben en ze krijgen tevens hun normale enting. joy heeft een chip gekregen toen zij geboren is maar de katten niet dus dat moet ook gaan gebeuren dus dat is ook iets wat we dan gaan doen. 4 maand daarna kunnen we de bloedtest doen om te kijken of de huisdieren rabiës vrij zijn zodat ze lekker met ons mee noorwegen in mogen. Het zal nog wel een hele verhuizing zijn alleen al naar de dieren arts toe want 3 katten en een grote hond in de auto dat kan nog leuk worden. gelukkig gaat cora mee want die weet de weg naar dierenarts en die kent hem ook dus dat is wel erg fijn.

voor we zo ver zijn dat we echt kunnen gaan moet er natuurlijk erg veel gebeuren
we hopen elke keer iedereen op de hoogte te kunnen houden

judith