maandag 14 november 2011

het is al weer een tijd geleden

ja het bijhouden van het blog schiet er toch te vaak bij in moet er elke week een vast momentje van maken
de kinderen gaan weer naar school en hebben het weer reuze naar hun zin, natuurlijk gebeurt er wel eens wat maar dat was in nederland niet anders. waar gerwin en ik wel heel erg aan moeten wennen is hoe het onderwijs is, we zijn natuurlijk het zeer georganiseerde van nederland gewent maar nu we in een heel klein dorpje wonen in het noorden van noorwegen is het toch geel anders dan wij hadden verwacht. en dat is niet omdat de leerkrachten het niet willen want die willen alles voor je doen en vooral voor de kinderen. maar omdat het erg moeilijk is om leerkrachten te vinden en dan vooral te behouden, zo staat er nu 3 vacatures vrij 2 voor leerkrachten en 1 voor een directeur van de school, en niemand die er op reageert. dus als je noors spreekt en het lijkt je leuk om aan het werk te gaan in noorwegen in een kleine gemeenschap kom gerust we hebben je nodig. Voor de leerkrachten is dit ook bijna niet te doen nu, want ieder kind krijg les op eigen nivo ook al hebben ze dan niet zoveel leerlingen in de klas in die van ian en siri zitten, 1 kindje in groep 3, 3 kinderen in groep 4, 1 kind in groep 5 en 2 kinderen in groep 6, dat dan uitgelegd in nederlands leer gebeid want hier werken ze met klassen, kinderen gaan minder naar school maar krijgen daarin tegen wel huiswerk mee, niet dat het veel is maar ze leren wel hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en ouders kunnen zien wat ze leren. Ook is het tempo van het leren anders het gaat wat op een rustiger manier dan in nederland dus voor die van ons prima,

genoeg over school, we hebben een planning gemaakt van iedereen die wil komen, we kijken er erg naar uit om familie en zo weer te zien, gerwins moeder komt 14 mei en we brengen haar dan weer 29 mei terug naar alta zodat ze naar huis kan, mijn ouders komen laatste week van juni en eerste week van juli met de verjaardagen van siri en odin. Zoals het er nu naar uit ziet komt Shannon samen met haar moeder Silke de 2 en de 3 week van juli. Shannon is ons vakantie kindje uit duitsland ze kwam al een paar keer bij ons in nederland via een organisatie en nu komt ze samen met haar moeder ook gezellig bij ons. wij en de kinderen kijken er erg naar uit om haar en dan ook eindelijk haar moeder te ontmoeten want haar hebben we nog niet gezien.

onze vakantie in nederland heeft toch anders uitgepakt dan we gehoopt hadden, maar goed alles is weer goed nu en we hebben erg genoten van onze familie weer te zien dan is 4 maanden best wel lang eigenlijk. Terwijl we elkaar regelmatig zien via skype en zo is het toch wel anders om elkaar te voelen en ruiken. en vooral het afscheid van mijn beide oma's vondt ik weer erg moeilijk omdat je niet weet of ze er nog weer zijn als we terug komen zijn mensjes van de dag natuurlijk oma witbreuk is 91 en oma pots is 83  jaar. en dat is natuurlijk wel bijzonder dat ze er nog zijn en ben er ook erg blij mee. en tja van de moderne internet vinden ze allemaal maar raar en dat snappen ze ook niet meer. Mijn ouders waren 40 jaar getrouwd dus we waren gezellig met elkaar naar centerparks geweest en hebben daar gezellig met elkaar de trouwdag van mijn ouders gevierd.

ons meisje 

siri haar eerste kvieta (heilbot)

mooie lucht



odin en nicky in het vliegtuig naar nederland

ian zijn eerste zelf gemaakte taart

op de camping bij opa en oma thuis

mijn eigen 007

op weg naar alta en ik ben niet moe hoor op weg naar nederland

in het hotal achter de pc een spelletje doen

odin bond en bond girl siri 

odin en sharon dikke maatjes

ikke met mijn maatje cora

sharon ian en mellanie

is best spannennd hoor zo'n show

siri en neefje hugo 

odin met neef daan

mijn moeder mijn oma en ik 

 ik en mijn oma witbreuk 

ian en mama

mijn moeder en mijn zwager wil ook altijd graag op de foto  hahaha speciaal voor jou marcel 

ondertussen heb ik ook al twee super gezellige avonden achter de rug met een aantal vrouwen hier uit het dorp. de eerste avond hebben we super gezellig in de grilhut gezeten en lekker gegrilt en gedronken en zelfs ik heb een borrel gedronken voor het eerst zins lange tijd en het smaakte erg goed hahaha, moeten we maar niet aan gaan wennen. en de tweede avond zijn we in de kroeg geweest en heb ik geprobeerd ze de basis te leren van een dans. was ook weer een erg gezellige avond, gisteren zouden we naar een kerstmarkt gaan maar door weersomstandigheden zijn we lekker thuis bij de kinderen en vaders gebleven, we kwamen er gisteren rond de klok van 4 uur achter dat het vadersdag in noorwegen was maar helaas een gemiste kans voor ons want we hadden niks voor gerwin geregeld, maken we wel weer goed met hem. gelijk wel even gevraagd wanneer het moedersdag is want dat mogen we natuurlijk niet vergeten hahaha. 2e zondag in februari.