zondag 31 oktober 2010

weer thuis

ja het is al weer achter de rug ons weekje noorwegen. maar dat we terug gaan op korte termijn om daar te blijven is nu wel echt helemaal definitief geworden, het is natuurlijk heel anders als je een weekje daar bent en als je er straks echt helemaal definitief woont. We hadden natuurlijk ook echt wel een vakantie gevoel omdat we ook zonder de kids waren maar we hebben erg genoten.

Afgelopen donderdag om 5 uur ging de wekker dus snel even onder de douche geweest dat vonden wij echt neit erg want de waterdruk dat is echt zo lekker (We weten dus al wel welke douche kop we straks in onze douche wil hebben) snel onze spullen weer ingepakt en toen naar beneden daar de laatste spullen gepakt en toen stonden cor en patries ook al voor om de veerboot te gaan nemen deze gaat tussen 6.15 en 6.30 en als je deze mist heb je een nieuwe kans de volgende dag en dat was voor ons geen optie. Op de veerboot lekker op een bankje liggen dommelen cor had zich lekker op de achterbank van de auto gelegd om even te slapen, Gerwin had zich op 4 klap stoeltjes neergelegd om ook even te tukken en dat lukt goed want snurken dat die kan hahaha. Het is wel erg vroeg maar goed het is niet anders later nog even lekker op het dek gestaan maar dat was erg koud het was juist wel erg leuk omdat we de heenweg in het donker gemaakt hadden is dit weer een heel ander uitzicht waar we echt wel aan kunnen wennen.

Toen we aan kwamen in oksfjord moest cor even een wapenkast afleveren en wij kregen gelijk even een rondje door dit dorp was een leuk plekje wel dit dorp is groter dan bergsfjord. Toen door rijden richtig alta dat is een ritje van ongeveer 2 uurtjes dus lekker de tijd voor koffie en broodjes tijdens het rijden patries had overal aan gedacht, onder weg nog even gestopt omdat er twee mensen tegen elkaar aanzaten en kijken of we konden helpen maar helaas ze hadden geen geluk bij ons en er was al hulp onderweg, in alta aangekomen hebben we winkels bekeken dus even snuffelen wat er allemaal te koop is nou alles wat je nodig hebt hebben ze hier ook. Cor moest om half 3 bij de tandarts zijn en wij om 3 uur bij de bank dus daar zaten we dan, alles is geregeld en de volgende dag mochten we terug komen, Dus we hebben een noorse bankrekening met niks erop hahahaha maar hopelijk gaat daar straks het loon van gerwin op binnen komen wel spannend allemaal hoor.
om 18 uur naar het vliegveld wat michel zou rond die tijd landen en ja daar kwam hij ook aan dus erg gezellig we kunnen nog meer nederlands praten. Hij had een goede vlucht gehad dus wat wil je nog meer toch. Gelijk even naar de hengels gevraagt lagen ze daar al vanaf maandag op ons te wachten grrrrr.. we zijn toen even naar de camping gereden waar we een nachtje zouden slapen, in een erg mooi huisje met alles er op en aan de sauna stond al aan dus lekker warm toen we binnen kwamen. Even wat drinken en veeeel chocolade genomen toen de lokale pizzahut bezocht en daar lekker 3 pizza's meegenomen, nou die waren veel beter dan we ze tot nu toe in nederland hebben gezien waren erg goed belegd en waren echt heeeeel erg lekker. Snel naar het huisje toen en daar lekker gegeten met ons allen nou achteraf hadden we aan 2 pizza's ook wel genoeg gehad zo goed waren ze. Echt toppie.

Nog lang zitten praten en dromen over de toekomst, Tot het echt tijd was om naar bedje te gaan, S'morgens lekker ontbeten en toen weer naar de bank de laatste papieren tekenen en dan door naar het vliegveld daar hebben we afscheid genomen van cor, patricia en michel voor hem begint het pas terwijl wij het achter de rug hebben. Konden ze ook op tijd terug naar de veerboot want die ging weer om half 3. Wij nog even wat te drinken gehaald en even lekker zitten te kletsen over wat we allemaal gezien hebben en wat ons gevoel er bij was. We hebben allebij wel het idee dat het een mooie toekomst daar kunnen opbouwen dat we flink aan het klussen moeten maar dat we er eerst goed kunnen zitten en langzaam echt ons huisje van kunnen maken.

We zijn met een goed gevoel in het vliegtuig gestapt voor de reis naar huis toe voor al de reis terug naar de kiddo's want wat hebben we ze gemist.
Het vliegen ging goed wat kleine turbulentie maar dat is niet om over te schrijven.
Aankomst in amsterdam was super ons meisje stond er samen met oma molen om ons op te halen, ze vloog me om de nek heen en kleefde daar toch wel lekker even tegen aan, met traantjes in haar ogen mama is heb je gemist nou ik jou ook schatje, met de belofte dat we niet meer naar noorwegen gaan ging ze snel naar papa toe die kreeg ook een lekkere knuffel.

Toen snel de auto op zoeken en op zoek naar een mac want we hadden wel honger dus in amersfoort even aangeweest en snel weer door. We zijn op tijd naar bed gegaan ik had de jongens belooft om op tijd daar te zijn dus we waren er kwart voor 8 en alles was nog donker dus wij lekker even onderuit in de auto tot ze wakker waren. Dit weerzien was ook weer super als je ze dan weer ziet merk je pas echt hoeveel je ze mist als je niet je kinderen om je heen hebt.

Wij zijn weer kompleet bij elkaar en nu alle voorbereidingen maken om met ons gezin inclusief onze dieren de reis richting het noorden te maken

hopelijk gaan we het redden dinsdag 29 maart 2011 te vertrekken richting het noorden van noorwegen