zondag 16 september 2012

wat een slechte blogger ben ik ook eigenlijk

Tja, en dan is het alweer september de tijd vliegt ons om de oren heen.

wat is er allemaal gebeurt na ons laatste blog, eigenlijk heel veel om te beginnen ben ik voor een bliksem bezoek even naar nederland geweest. Voor het eerst in mijn leven zins dat we de kids hebben ben ik alleen een paar dagen weg geweest (buiten 2 ziekenhuis bezoeken af dan).Ik ben naar nederland gegaan om mijn ouders op te halen, voor mijn vader was het de eerste keer dat hij ging vliegen en echt een reis naar het buiten land per vliegtuig ging maken, mijn moeder had al vaker gevlogen maar altijd in een gezelschap van een organisatie, en omdat ze een nacht moesten overblijven in oslo vonden ze het maar een raar idee om alleen te komen. Dus ik lekker een paar dagen naar nederland toe, vrienden familie weer even gezien, ik moest zeggen was best wel erg leuk alleen veeeeeels te kort.

Ik ben op donderdag naar nederland gegaan die dag ben je dan voornamelijk kwijt aan reizen en vooral het wachten op het vliegveld in oslo, toen ik in nederland aan kwam stond er een mannetje op me te wachten die een huurauto voor me klaar had staan, lekker even hard rijden op de nederlandse autowegen, omdat we hier niet harden mogen en kunnen rijden als 100 is dat best wel een keer lekker moet ik zeggen.  Ik wil de gelijk een snackbar opzoeken maar helaas die waren al dicht en op schiphol had ik er niet aan gedacht. Komt straks wel jaja. rond  00.00 uur was ik dan bij mijn paps en mams thuis wat heerlijk om die twee weer even in het eggie te zien hoor. Lekker even geknuffeld en snel naar bed aangezien ik al vanaf 5 uur uit mijn bedje was. Volgende dag gelijk evennaar de markt geweest en de action leeg gekocht(die mis ik toch echt wel heel erg hahaha) dan snel de auto leegpakken en naar oma pots gaan, mama moest even met haar naar de dokter, dus ik even  bij wendy (mijn zusje) langs geweest en met haar twee toffe jongens even naar de snackbar gegaan, is toch best leuk als die maffe tante judith uit noorwegen even langs komt. dus allemaal aan de frieten en wat lekkers erbij, jaaaaaa ik had mijn ogen weer groter dan mijn maag(je) ik dacht er 2 frikadellen speciaal en een patatje erin te stoppen, ik moest het na 1 frikadel en een half patatje al opgeven balen maar goed ik heb wel geleerd naar mijn maag(je) te luisteren. Daan en Hugo vonden het maar lachen dat ik de helft gewoon weg kon gooien, het smaakte echt weer als vanouds hoor heerlijk ik mis dat echt wel maar goed kan niet alles hebben he. Daarna weer terug naar oma toe want ze waren terug van het ziekenhuis. Is toch wel erg lekker als je alles zo bij de hand hebt, Hier ligt dat wel anders, maar heeft ook wel waar zijn charmes. Oma weer terug gebracht naar haar afdeling en wij naar huis toe, en natuurlijk gingen wendy en de jongens mee naar papa en mama's huis. Daar gezellig koffie en thee gedronken, en de jongens een klein kadotje gegeven een klein elandje. Wendy en de jongens weer afgezet thuis want hugo moest naar zwemles toe en wendy had oppasdienst. We gingen door naar de kapper, want ik had dat echt even nodig.


Zo grijs als ik was is de laatste tijd een postduif nog niet geweest, het enige wat ik wist was dat ik pornoblond wilde worden en de rest zoek het maar uit, dus de kapster vond het heerlijk kan doen wat ze wilde.  En zette dan ook vol goede moet de scharen erin. Dat het kort werd was al snel duidelijk. 


En de kleur werdt nog een probleem omdat, ik zelf er natuurlijk van alles in gegooid heb om het oudworden te verbergen zat er ook rood in, dus extra lang in de bleek en hopen dat we niet oranje werden want de wk was toch al knudde met voetbal.Zelf ben ik reuze blij met het resultaat, kapster had goed door wat ik bedoelde.

Vrijdag avond gelijk doorgereden naar me vrienddinnetje cora om met haar lekker de stad onveilig te gaan maken, het laatste kan je toch redelijk aan me overlaten dacht ik zo,

cora en ik 

cora 

ja tuurlijk waren deze twee dames ook van de partij

Al hadden sharon en mellanie het al snel gehad, en vonden het maar niks om met twee oude dozen op pad te gaan, we hebben ons daardoor niet minder laten gaan en hebben het top gehad. En omdat we de kroeg dicht ging moesten we maar naar huis gaan, dat hebben we dan maar gedaan maar we wilde nog lang niet hahaha. 
Het was nog maar 5.30 uur veels te voeg om naar huis te gaan

Snel slapen want de volgende dag had ik al weer een afspraak staan in Bennekom met frouke (stiefmoeder van gerwin) en Dylan(halfbroertje van gerwin). Helaas is frouke ziek en hebben we het na 1,5 uur ons bezoek maar weer stopgezet. Ik moest zeggen vond het fijn om er even te zijn geweest en vooral de mooie foto's van hun vakantie naar india te zien. 
Odat we toch in buurt waren gelijk even in veenendaal mijn kop laten zien bij joke en ton (deze mensen ken ik al vanaf dat ik 4 ben ) even daar snel een kop thee gedaan en weer terug naar zwolle, want daar had ik al weer de volgende afspraak staan koffer terug brengen naar gerwins moeder want die was bij ons achter gebleven na haar bezoek bij ons. Daar snel weer een kop thee (de thee kon ik niet meer zien ) en door want ik had met daantje afgesproken in de winkel van haar man robert, https://www.flyandspin.nl/, voor vissers onder ons echt de moeite waard hoor om eens een kijkje te nemen. Maar we hadden elkaar verkeer begrepen daan zat thuis op me te wachten dus racen naar hun huis toe, daan zat al lekker klaar met jaaaa weer thee hahahaha gezellig. dus snel weer gedronken en na een tijdje kwam robert ook, dus lekker gekletst en toen was het al weer tijd om doei te zeggen. helaas was dit bezoek veeeeeeels te kort en dat gaan we bij ons volgende bezoek echt wel goed maken hoor daan. Na die tijd de chinees met een bezoek verblijd en lekker op de bank hangend bij cora lekker gegeten, Toen was het ook weer tijd om doeggie te zeggen tegen cora en de meiden. Snel nog even langs bij Alida want haar jonge kat was het huis aan het verbouwen dus even pedicure gespeeld bij de kat en snel weer naar mijn ouders. Het was een erg vermoeiende dag maar wel fijn om iedereen even te zien en vooral even te spreken.

Thuis snel naar bed want de moeheid begint toch wel toe te slaan na 3 dagen met weinig slaap

Zondag naar oma witbreuk geweest die een paar weken terug heel slecht was, gelukkig was ze weer helemaal opgeknapt. later weer naar de chinees geweest.   s'Middags kwamen renate en gerjan met de meiden, liza en esmee kenden me nog wel goed maar maud die wilde niks van me weten, raar monster dacht ze hahaha, ook hun een elandje gegeven en maud pakte die van me aan toen liza hielp en vloog toen weer weg. Ik was er best aardig verdrietig van, maar ze is nog zo klein en ze snapt het ook niet. was bijna een jaar geleden dat ze me gezien had. Maar gelukkig kwamen wendy en marcel ook nog even, heerlijk even iedereen om je heen waar je vanhoudt en je familie is. Gerjan kreeg nog een storig via zijn telefoon dus voor mij een mooie gelegenheid om even te kijken naar hun nieuwe stal en melkrobot, wat een gaaf ding is dat zeg de techniek staat op dat gebied echt niet stil.

Zelfs de koeien houden het goed bij wat er gebeurt haha.

Maandag was het weer een dag om afscheid te nemen even weer bij oma pots langs, ze heeft alles goed door en vindt het ook maar niks dat we hier wonen, al vindt ze het reuze interessant om als ze bij papa en mama is even te praten via de computer. vraagt dan ook wel 100 keer of het niet te duur is om zo te praten met elkaar. De laatste boodschappen gedaan vooral wat lekkers te drinken gehaald en tijd om alles in het huur autootje te proppen en op naar schiphol. Ja en dan lever je de auto weer in, voor de deur bij schiphol wat lekker is dat zeg, zet de auto neer er komt vanzelf iemand de sleutels ophalen en klaar. Echt een aanrader voor de volgende keer. We vlogen met norwegian ik moet zelf zeggen ben niet zo kapot van hun klantvriendelijkheid, maar goed nadat we eindelijk alle koffers hadden ingeleverd konden we door de douane gaan en op zoek naar wat te eten en te drinken,  dus een lekkere salade uitgezocht en een colatje, voor mij en een biertje voor paps en mams wat water met een broodje. Toen we dat achter de kiezen hadden bedacht ik me ineens dat ik vergeten was hoe het hotel heette waar we een nachtje door zouden brengen in oslo, dus snel even op het internet en opgezocht techniek staat voor niets ten slotte. Op zoek naar de gate waar we heen moesten om in te stappen. 

wachten voor het boarden

ons vliegtuigje

Na eindelijk ingestapt te zijn onze bagage bovenin te hebben gepropt papa bij het raampje zodat die lekker kan kijken en een hand vol dropjes voor het opstijgen gingen we dan eindelijk echt op weg, Het viel me vader wel mee het vliegen gelukkig. In oslo wilden we een taxi naar het hotel nemen maar dat ging niet we hadden te veel bagage volgens de chaffeur we moesten met de pendel bus dus 4 grote koffers en 3 handbagage moesten mee in de bus wat een drama zeg, in het hotel aangekomen hadden ze niet de kamer die we besproken hadden dus na lang kletsen dan toch eindelijk in ons bedje. Heb nog een tijdje met een vriend gesproken en ben toen uiteindelijk gaan slapen, was ook al 2 uur in de nacht. Volgende dag ging om  7 uur de wekker want om 9 uur vlogen we naar alta. Ik heb eigenlijk best heel goed geslapen en was ook lekker wakker, samen met papa en mama aan een ontbijtje en dan wel een taxi busje die ons naar het vliegveld terug bracht.


papa wacht tot de dames klaar zijn


lobby van het hotel


wachten op de taxi


In oslo snel weer door de douane voor onze vlucht naar alta, en dat ging allemaal super. Op 1 ding na ik had schoevendraaiers in mijn koffer zitten en die mochten niet mee door de douane, dus die geschonken aan de mensen ze vroegen heel netjes of ze in plaats van weggooien ze ook mochten gaan gebruiken. alles beter dan weggooien toch. De vlucht ging goed en we waren 2 uurtjes later ook al in alta, papa en mama hebben op de koffers gewacht terwijl ik de auto ging ophalen, We waren ongeveer gelijk klaar en mama had bijna een koffer van een ander meegenomen, Ze had er speciaal roze lintjes aan gedaan maar de andere vrouw ook al, maar we waren nog niet op weg haha. Toen boodschappen ophalen en de nieuwe fiets voor siri haar verjaardag. Dit was een dag die papa het liefst zou overslaan boodschappen doen is niet zijn ding haha. Maar goed volgeladen gingen we dan op weg naar øksfjord dat betekend een rit van 2 uurtjes in de auto.

plaatje van onderweg

papa en mama bij de sami onderweg waar ze een winkeltje hebben


Onderweg een bakkie koffie gedaan en een bakkie thee gedronken, en natuurlijk een gebakje erbij. De eerste van de aankomende 2 weken.


Na de koffie door naar øksfjord, daar even uitgerust in het huis van een vriend van ons, hij heeft ons de sleutel gegeven zodat we er gebruik van kunnen maken mocht het nodig zijn. Na 1,5 uur zijn we naar de boot gegaan en na een half uurtje wachten kwam die dan ook 

mooi uitzicht over alta fjord

beekje

veerboot

aankomst in ons dorpje

op de boot we zijn er bijna na 1,5 dag reizen


waar is mijn dochter terecht gekomen

ons dorp Bergsfjord